Παρουσίαση του βιβλίου “Αναμνήσεις τρομοκρατισσών” από το Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκώμενων Αγωνιστών στην κατάληψη Vancouver Apartman

anamniseis_vancouver_internetiki

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΤΕΡΡΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΡΙΩΝ.

Τα απομνημονεύματα τριών επαναστατριών που παρά τις απαγορεύσεις που υπήρχαν για τις γυναίκες εκείνη την εποχή, κατάφεραν να βρεθούν στη δίνη των γεγονότων, να διαμορφώσουν τις συνθήκες μέσα στις οποίες άνθισε ο ρωσικός τερορισμός, να αφήσουν την παρακαταθήκη τους για το μέλλον και να αναδείξουν ισότιμα τον ρόλο τους μέσα στο ρωσικό μηδενιστικό ναροντνικό κίνημα Οι γυναίκες αυτές αφιέρωσαν τη ζωή τους στο όνομα της επανάστασης και της απελευθέρωσης του λαού, στάθηκαν σαν βράχοι και αντιστάθηκαν στο κύμα καταστολής, στις φυλακίσεις και στις εξορίες. Και αν ξεχάστηκαν από το νήμα της ιστορίας, οι αφηγήσεις τους έρχονται να σπάσουν τη λήθη και να αναδείξουν την καθοριστική τους πορεία στον δρόμο προς την ελευθερία.

Αναμνήσεις τρομοκρατισσών” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου από το Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκώμενων Αγωνιστών.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαϊου, στις 19.00, στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν (Μαυροματαίων & Δεριγνύ), με προβολή και συζήτηση. Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης.