Σχετικά με τις πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

saloniki

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27/7/2016 μπάτσοι μαζί με εισαγγελείς εισέβαλαν σε 3 καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη (στο «Ορφανοτροφείο» στην κατάληψη «Hurriya»  και στην κατάληψη «Μανδαλίδειο») οι οποίες φιλοξενούσαν μετανάστες και συνέλαβαν 74 άτομα, με πρόσχημα τις μηνύσεις που έγιναν από τους «ιδιοκτήτες» των κτιρίων. Ήταν ένας ιδιώτης, ένας τραγόπαπας (βλ. Άνθιμος) και ο πρύτανης του ΑΠΘ. Μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο… Καθόλου αστείο όμως, αλλά ούτε και τυχαίο, μιας και τις προηγούμενες μέρες το κράτος, τα ΜΜΕ και οι γνωστοί τηλεδικαστές εξαπέλυσαν μια τρομο-υστερία με αφορμή το No Border Camp που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΑΠΘ. Τα σενάρια ολέθρου έδιναν και έπαιρναν και οι κραυγές αγωνίας για την τύχη του ΑΠΘ μετά την «ολική καταστροφή» του εισακούστηκαν από το κράτος. Και κάπως έτσι, με τη συγκατάθεση της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης, εκκενώθηκαν καταλήψεις στέγασης και φιλοξενίας μεταναστών/ριών. Τα κροκοδείλια δάκρυα όλων των ευαίσθητων δημοσιογράφων, υπουργών, βουλευτάδων και παπάδων για τους «κακόμοιρους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα» απ’ ότι φαίνεται στέγνωσαν πολύ γρήγορα και όλοι αυτοί τώρα έρχονται να πατάξουν την ανομία, καθώς όπως δηλώνουν δεν θέλουν να υπάρχουν δομές φιλοξενίας που να μην ελέγχονται από τους ίδιους.

Οι καταλήψεις αυτές δημιουργήθηκαν από κόσμο ο οποίος από την πρώτη στιγμή προτάσσει την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση. Άνοιξαν τις πόρτες τους, σε μια περίοδο που μεγάλος αριθμός μεταναστών στοιβάζονταν από το κράτος σε υπαίθριους καταυλισμούς και μετά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κάτι το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Ενόχλησαν όμως τον Άνθιμο, αφού μια κατάληψη στέγασης μεταναστών πήγαινε κόντρα στα κυριακάτικα φασιστοκηρύγματά του «μώνο για αίλιναις». Ενόχλησαν τον πρύτανη του ΑΠΘ που ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω για το No Border Camp (μα πως μπόρεσαν να γίνουν τέτοιες πολιτικές εκδηλώσεις σε πανεπιστημιακό χώρο; Μόνο πάρτυ της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ επιτρέπονται, όταν δεν μπορούν να πάνε Μύκονο…). Ενόχλησαν και τον ιδιώτη που ήθελε πίσω την μονάκριβη περιουσία του. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ να επιβάλει το νόμο και την τάξη, αφού σύμφωνα με τον υπουργό των μπάτσων οι καταλήψεις αυτές έγιναν από «αυτόνομες ενέργειες παιδιών» ενώ οι ίδιοι θέλουν «να σπρώχνουμε τα παιδιά στα οργανωμένα αριστερά κόμματα, στις νεολαίες…» (ναι κ.Τόσκα το καταλάβαμε, πελάτες θέλετε, όπως όλοι). Και αφού οι εκκενώσεις έφεραν αντιδράσεις, το κόμμα του άφησε να εννοηθεί πως δεν στηρίζει την αστυνομική επέμβαση και πως διαφωνεί με αυτές τις τακτικές… Ας μην κοροϊδευόμαστε, το υπουργείο Προ.πο δεν λειτουργούσε ποτέ και δεν λειτούργησε ούτε και τώρα αυτόνομα. Άλλωστε και οι ίδιοι δεν προωθούν την αυτονομία. Η εντολή για τις εκκενώσεις ήταν κυβερνητική επιλογή και τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Να ξέρουν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές του νόμου, τα παπαδαριά και τα κρατικά και παρακρατικά καθάρματα ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Για κάθε εκκένωση θα μετράνε και νέες καταλήψεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις καταλήψεις που δέχτηκαν καταστολή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας χωρίς κράτη, θρησκείες, στρατούς, αφεντικά και δούλους.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

10, 100, 1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

 

Κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

 

Υ.Γ. Να τη και η δημαρχάρα Αθηναίων, ο Καμίνης, ο οποίος θυμήθηκε τις μεγάλες «δόξες» επί εποχής εκκένωσης της Villa Amalias και αποφάσισε λέει να κάνει μήνυση για τις καταλήψεις κτιρίων του δήμου. Το εν λόγω καθίκι, αφού επέλεξε να χρησιμοποιήσει για την επανεκλογή του την εκκένωση της Villas ως το μόνο «σπουδαίο έργο» στη θητεία του, τώρα επανέρχεται με τη δοκιμασμένη πλέον συνταγή για να δηλώσει διαθέσιμος στο κράτος και για να τσιμπήσει σταριλίκι και κάνα ψηφαλάκι. Αυτή τη φορά όμως έχουν γνώση οι φύλακες…