Ενημέρωση για την παρέμβαση αλληλεγγύης στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

3 4 20160124_200145_3 2

Στις 07/07/2016 πραγματοποιήθηκε από περίπου 60 αλληλέγγυες/-ους πορεία και παρέμβαση στις δυο εταιρείες-μειοδότες του γκρεμίσματος και της ανακατασκευής της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν, κοινοπραξία «Κων/νος Ζηρίλιος και ΠΕΤΚΑ Α.Ε.».

Η πορεία ξεκίνησε από τον σταθμό Άνω Πατήσια, πορεύτηκε στη γειτονιά, έγιναν δυο 15’ στάσεις στις εταιρείες και επέστρεψε στον σταθμό, όπου και έληξε. Υπήρχαν δύο πανό και πολλά τρικάκια. Επίσης, μοιραζόταν σχετικό κείμενο και κολλιόταν η αφίσα της κατάληψης.   Στις παρεμβάσεις συντρόφισσες και σύντροφοι ανέβηκαν στα γραφεία των δύο εταιρειών για να μοιράσουν κείμενα στους/-ις εργαζόμενους/-ες και να κάνουν και τη θέση μας ξεκάθαρη στα αφεντικά τους.

Στην εταιρεία Πετκα ΑΕ βρίσκονταν ένας εργαζόμενος μόνος του σε ολόκληρο τον όροφο, ο οποίος είπε πως έλειπαν τα αφεντικά του. Καθώς βέβαια κατέβαιναν οι συντρόφισσες/-οι, θορυβήθηκαν μάλλον και έκαναν την εμφάνιση τους στο ισόγειο , όπου η εταιρεία διατηρεί δεύτερο χώρο. Εκεί μας είπαν ότι άμεσα θα ανακοινώσουν την παραίτηση τους από το συγκεκριμένο έργο, πως δεν γνώριζαν ότι το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη και πως “τους έμπλεξαν” (!).

Στην εταιρεία “Κων.Ζηρίλιος” έχουν άλλα προβλήματα. Δυσκολία στον ύπνο έχει το αφεντικό, γιατί δεν τον αφήνει η συνείδησή του να βοηθήσει στην καταστολή ακόμα ενός ελεύθερου κοινωνικού χώρου. Ο άϋπνος κατά τα άλλα Ζηρίλιος, μας έκανε βέβαια ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να αφήσει το έργο (χάνοντας και τις εγγυήσεις) καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να πληρώσει τους απλήρωτους επί 5 μήνες εργαζόμενους του, να ταΐσειτα παιδιά του και να μην κλείσει την εταιρεία του.    Για εμάς τίποτα δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Η κατάληψη Βανκούβερ και ο κόσμος που την στηρίζει θα σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκκένωσης. Η επιθυμία μας για μια κοινωνία αυτό-οργανωμένη, ενάντια στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και τον ατομικισμό έχει τα πιογερά θεμέλια και δεν χρειάζεται ανακατασκευές.

Αντιστεκόμαστε στα αναπτυξιακά σχέδια του πρύτανη του ΟΠΑ Μανώλη Γιακουμάκη και του Υπουργείου Παιδείας.   Επιλέγουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, προτάσσοντας την αυτοοργάνωση της καθημερινότητάς μας, την αλληλεγγύη και την αντιεμπορευματοποίηση των αναγκών μας.   Αντιστεκόμαστε στο σύστημα της καταπίεσης, στην ανισότητα, τον αποκλεισμό.  

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ ΑΠΑΡΤΜΑΝ    

Συνέλευση για τη συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης στην κατάληψη

Τετάρτη 13/07, Πολυτεχνείο, 19:00   

Κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν