Αλληλεγγύη στην κατάληψη Barricada(Λάρισα)

Το πρωινό της 27ης Μάη, η κατάληψη Barricada στη Λάρισα, μετά από μήνυση των ιδιοκτητών, εκκενώνεται από διμοιρίες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα την σύλληψη δύο συντρόφων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο εκείνη την στιγμή.Μετά από λίγες ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς κατηγορίες, αφότου η αρχική μήνυση αποσύρθηκε.
Να θυμίσουμε πως η κατάληψη δεν είναι απλά ένας χώρος και πως δεν τίθονται ζητήματα πέρι νομιμότητας και ιδιοκτησίας, καθώς οι καταλήψεις είναι πνοές ελευθερίας στην ασφυξία της μητρόπολης.
“Οι καταλήψεις είναι ένας τόπος που υπερβαίνει το πνεύμα του οίκου, διαλύοντας την έννοια της κυριότητας και του νοικοκυριού.Εκεί που καλύπτεται και η ανάγκη της στέγασης χωρίς τους εκβιασμούς των ενοικίων.Εκεί που τα γραφειοκρατικά κολλήματα δεν διαμεσολαβούν και όπου εμείς οι ίδιοι γινόμαστε αρχιτέκτονες και κτίστες μαζί.Εκεί που οι πράξεις αμφισβητούν την κυριαρχία κάποιων επί των ζωών μας χωρίς να περιμένουμε κάποιον να φροντίσει για τις ανάγκες και τις ζωές μας πέρα από εμάς τους ίδιους. Ένα μέρος που η αυτοργάνωση και η αυτοδιαχείριση έρχονται αντιμέτωπες με την κυρίαρχη λογική της ανάθεσης.’’
Να ξέρουν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές του νόμου, τα κρατικά και παρακρατικά καθάρματα ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Για κάθε εκκένωση θα μετράνε και νέες καταλήψεις.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη στέγης Barricada
ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν